Friday, October 9, 2015

Just Like Me, Close to You


Yups, kali ini kita akan bahas hal yang ga penting which is  ga akan memberikan kontribusi buat pembangunan negara atau agama haha..
Gapapa kali ye sekali-kali.. biar ga berdebu nih blog..


Gua pingin share pendapat gua tentang lagu ini.
Akhir2 ini gua so into this song deh..
 cekidot dulu ya lirik dan lagunya :



Why do birds suddenly appear
Every time you are near
Just like me, they long to be close to you


Why do stars fall down from the sky
Every time you walk by
Just like me, they long to be close to you

On the day that you were born the angels got together
And decided to create a dream come true
So they sprinkled moon dust in your hair of gold
And starlight in your eyes of blue.

**That is why all the girls in town
  Follow you all around
  Just like me, they long to be close to you.

  On the day that you were born the angels got together
  And decided to create a dream come true
  So they sprinkled moon dust in your hair of gold
  And starlight in your eyes of blue.

That is why all the girls in town

Follow you all around
Just like me, they long to be close to you.
 Just like me (Just like me)
 They long to be close to you.

Wahhhhhhhhhhh, close to you
Wahhhhhhhhhhh, close to you
Hahhhhhhhhhhh, close to you
Lahhhhhhhhhhh, close to you




 Sebelumnya gua pernah denger lagu ini sesekali, tapi gua baru familiar dan jatuh cinta pas denger lagu ini sgb BGM She Was Pretty. Lagu ini ceritanya dipakai ketika sang pemeran utama cewenya mencoba menenang sang pemeran utama cowok yg lagi ketakutan, and then lagu ini berujung menjadi lagu favorit sang cowok.

Kita ga akan bahas melodi atau rangkaian nadanya krn gua ga paham. yg gua tau ini lagu easy listening aja. Point ++ kenapa gua suka ini krn bahasa inggrisnya yang simple, bikin gua bisa ikutan nyanyi  pas dengerinnya heheheh...

Coba deh denger lagu ini, atau lihat dramanya dimana lagu ini dimainin. Kesan umum yg didapetin dari lagu ini adalah ini lagu cinta yang bahagia cocok dinyayiin sbg theme song "Cinta di Musim Lengkeng"..
Sang cewe yg lagi seneng dan memuji-muji kekasih hati yang menawan. Sang cowo yang idungnya mekar ketika disanjung sang cewe yg ngegombal di lirik [On the day that you were born the angels got together|And decided to create a dream come true|So they sprinkled moon dust in your hair of gold|And starlight in your eyes of blue].

Akan Tetapi saudara-saudara---,
setelah gua merenungi lagu ini, ternyata gua menemukan ada interpretasi atau makna tersembunyi yang sangat dalam di balik lirik yang menjadi Highlight lagu ini, yang di ulang sebanyak 4 kali di lagu ini.

"Just Like Me, They Long to Be Close To You~~~

Hint-nya bermuara pada kata "spesial~istimewa".

Pada bait pertama dan kedua, mungkin frase tersebut terdengar biasa aja.. terdengar seperti pengakuan rasa suka yang dimiliki sang cewe buat sang cowo. (--> intip lirik lagu di atas)

Namun maknanya berubah ketika frase ini dilafalkan setelah reff (*) yg diawali lirik (**).

Gua menangkap bahwa, ada kemungkinan bahwa  ternyata si cewe bukan siapa2nya sang cowo idaman!
atau dia adalah pacar yang lagi ga pede sama hubungannya sama sang cowo.

Jadi lagu ini dinyanyikan sang cewe sebagai kode buat sang cowo, yang kalau gua bahasain dengan bahasa gua, kurang lebih ini maksud si cewe dlm lagunya:

"kamu itu istimewa.. 
semua orang dan sekelilingmu memperlakukanmu dengan istimewa, 
karena kamu istimewa.
Termasuk aku, 
aku menyukai dan menganggapmu begiiitu istimewa.
Tapi bukankah jika semuanya mengistimewakanmu, maka semuanya akan tampak biasa dimatamu?
Apakah aku juga mengistimewakanmu hanya karena semua bertindak seperti itu?
So please , andai kamu bisa, yakinkanlah aku kalau aku berbeda dari semua yang mengistimewakanmu..
Kalau kau yang istimewa ternyata hanya mengistimewakan aku.., 
Untuk meyakinkan aku bahwa kamu istimewa untukku"

Gimana? pusing? pegangan, pegangan.. hahaha

Nah sekarang coba dengerin lagi lagu Close To You
 nya lagi, kalau bisa sambil bayangin cerita dramanya Kim Hye Jin di She Was Pretty, and tell me how your feel? masihkah terasa sangat pink and sweet?


Back to the rutinity! Fighting!


 

{Sorry for my my bad english, hope you will understand what i mean}


Review for
Close To You - Carpenters (klik untuk mp3)
BGM from  She Was Pretty.


Intro : C  Em  C  Em  C

               C                          Em
Why do birds suddenly appear
           Am                 A
Every time you are near
   Dm             G                        C
Just like me, they long to be close to you
                C                                     Em
Why do stars fall down from the sky
           Am                   A
Every time you walk by
  Dm                       G                              C
Just like me, they long to be close to you

F                                                        Fm
*
On the day that you were born the angels got together
          C                                                     A
And decided to create a dream come true
               Dm                                      Dm
So they sprinkled moon dust in your hair of gold
                                                 G
And starlight in your eyes of blue.

              C                            Em
**That is why all the girls in town
              Am              A
Follow you all around
         Dm                   G                     C
Just like me, they long to be close to you.

C   Em   Am  A
Dm    G   C

F                                                        Fm
On the day that you were born the angels got together
          C                                                     A
And decided to create a dream come true
               Dm                                      Dm
So they sprinkled moon dust in your hair of gold
                                                 G
And starlight in your eyes of blue.

              C                            Em
That is why all the girls in town
              Am              A
Follow you all around
         Dm                   G                     C
Just like me, they long to be close to you.
             Dm
Just like me (Just like me)
        G                       C
They long to be close to you.

Dm             G               C
Wahhhhhhhhhhh, close to you
Dm              G              C
Wahhhhhhhhhhh, close to you
Dm              G              C
Hahhhhhhhhhhh, close to you
Dm              G             C
Lahhhhhhhhhhh, close to you


 Before, I was heard this song once in a while, but became familiar and fall in love after I heard this song She Was Pretty SGB BGM. This song is used when the main female character  tried to appease the main character  who more fear, and then the song becoming the boy's favorite song.we will not discuss about the melody . I just knowing that this is an easy listening song. Point ++, why I like this song , coz used the simple english, so make me can sing along ,  follow the song hehehehe ...But with a deep thinking, here  I try to take another meaning that could be from this song. The Highlight, which is repeated 4 times in this song."Just Like Me, They Long to Be Close To You ~~~"The hint is refer to a word "specials ~ special".In the first and the second verse, the phrase may sound ordinary .. sounds like an admission affection that belongs to the girl for the guy. (-> look the lyrics above)But its meaning changed when this phrase is pronounced after the chorus (*) which preceded the lyrics (**).I catch there is the possibility that the girl turned out as not anyone for the boy!or she is the girlfriend who arent confident with their relationship.So the song is sung by the girl as a code for the guy, if I use my style there is like:"You are special ..everyone and all  around you treat you in special way,because you are special.Included me,I like you and think you are sooo much special for me too.But, Aren't if everything treat specially to you, then everything would appear normal (not special) in your own eyes?Did I also specializing you just coz simply because all act like that?So please, if you could, convince me if I'm different from all that act specially for you ..To prove that you are only specializing me ..,To convince me that you are special to me "How? dizzy? grip, grip .. hahahaNow try again to listen to the song again, and while you imagine the story of the main female character, Kim Hye Jin in kdrama She Was Pretty, and tell me how your feel? still you feels pink and sweet aura?Back to the rutinity! Fighting!

No comments:

Post a Comment